Ce inseamna costumul la comanda?

ZEMVE

Costumul la comanda

Costumul ZEMVE inseamna si minutiozitatea cu care este asamblat un costum la comanda, totul fiind un proces realizat pentru a pune in evidenta formele fiecarui client in parte. Un costum poate suferi ajustari pe tot parcursul vietii, caci garantia costumului este pe viata, clientul avand posibilitatea sa se intoarca in croitoria unde costumul a fost realizat si unde tiparul sau exista intr-un registru, pentru a-I modifica.

Este foarte important sa cunoastem toate modalitatile de creare a unui costum ZEMVE, pentru a-i aprecia valoarea cu atat mai mult.

1 Alegerea costumului la comanda

Poate una dintre cele mai reprezentative momente in procesul de creare al unui costum la comanda, este chiar prima vizita, cand se alege stofa din care costumul va fi realizat. De asemenea, tot atunci veti purta un dialog cu consilierii ZEMVE pentru a va construi garderoba ideala. De multe ori clientii sosesc intr-o croitorie cu idei preconcepute. Aici intervin cunostintele si experienta, iar consilierii nostri experimentati vor cauta mereu sa aduca cele mai bune solutii pentru tine si garderoba ta.

2. Unicitatea

Experienta costumului la comanda ofera – in sfarsit – substanta unei expresii atat de des auzita si, aparent, atat de banala precum “Fiecare om este unic.” Demonstreaza, la propriu, fiecare milimetru care ne diferentiaza de ceilalti.

Fiecare costum la comanda, fiecare camasa, fiecare element este croit pe masura clientului. Precizia fiecarei cusaturi scoate in evidenta rafinamentul celui care alege sa-si evidentieze calitatile.

3. Experienta

Fiecare intalnire cu specialistii ZEMVE este o experienta pe care fiecare barbat o va aprecia. Pentru ca fiecare avem nevoie de timpul nostru personal, o vizita in showroom-ul ZEMVE inseamna relaxare, consultanta exclusivista si o atmosfera excelenta pentru a-ti satisface micile capricii.

De la alegerea materialelor de la cei mai importanti producatori britanici sau italieni, la luarea masurilor si la alegerea accesoriilor, fiecare client beneficiaza de consiliere pe masura. Totul, intr-un cadru relaxat si elegant, pe masura celui mai pretentios vizitator.

4. Alegerea si taierea materialului

Zemve lucreaza exclusiv cu materiale de cea mai buna calitate, de la producatorii premium si de lux din industrie. Toate tesaturile folosite poarta marca unor celebre companii italiene sau britanice, atat pentru costume, cat si pentru camasi.

Consilierii Zemve va vor oferi toate detaliile, de la tipul de material, pana la gradul de finete, dintr-o selectie de peste 5000 de tesaturi. Acesta a fost si modul in care au fost alesi furnizori precum Scabal, Holland and sherry, Harrisons of Edinburgh, Bateman Ogden sau Lanificio Drago.

Dupa ce este ales materialul costumului, cat si stilul preferat, vi se vor lua masurile de catre consilierul ZEMVE. Cu ajutorul acestor masuri, tiparul de baza este construit si taiat conform masurilor luate.

5. Prima proba – proba croitorului

Croitorul asambleaza piesele costumului, si apoi este pregatit pentru prima proba a clientului, intr-o forma intermediara.

6. Marcarea eventualelor alteratii

Dupa prima proba, se marcheaza cu creta sau bolduri eventualele alteratii aduse costumului, apoi se modifica tiparul prin taiere, ajustand-ul cu alteratiile aparute

7. Proba doi

La proba doi, alteratiile de postura sunt deja facute pentru costumul la comanda, aici facandu-se doar mici modificari “de finete”.

In aceasta proba se poate testa de catre client fitting-ul si comportamentul la purtare atat a sacoului, a vestei cat si a pantalonilor.

8. Calcatul

Dupa efectuarea ultimelor alteratii, costumul este finisat de catre croitorii nostri. In acest moment, se executa ultimele elemente, precum si calcatul final. Calcatul este un proces foarte important in executia costumului la comanda. Acest proces este facut de un croitor ZEMVE specializat in calcarea finala.

9. Costumul la comanda – final

Costumul bespoke ZEMVE este gata pentru proba finala. Vei fi sfatuit cum trebuie intretinut costumul la comanda Zemve (cum se curata, calca, etc.). Acest costum si materialul din care a fost facut este catalogat in arhivele ZEMVE pentru eventuale reparatii aduse asupra sa.

De asemenea, inregistrarea tiparului final al clientului, permite ca comenzile ulterioare sa implice un proces mult mai scurt de executie, daca se prefera acelasi stil de purtare.