ZEMVE - Totul despre costumele la comandă pentru bărbați

Costume Barbati

Costumul clasic la comandă pentru bărbaţi devine o piesă indispensabilă în garderoba oricărui bărbat contemporan. Tot mai mulți bărbați au devenit interesați de produsul de calitate. Trebuie să le ofere eleganţă în înfățișare și încredere de sine si cunostinte despre procesul de realizare al costumelor bespoke. Acum este mai apreciat ca niciodată de cei ce vor să se diferențieze.

Într-o perioadă atât de derutantă în care hainele au devenit un lait motiv al opulenţei. croitoria Zemve încurajează bărbaţii pasionați de eleganță să adopte ideea de costum la comandă. O idee creată pe gustul lor. care să îi servească ani de-a randul şi care nu în ultimul rând, să mizeze pe calitate. O ţinută bespoke nu poate decât să exceleze alături de fiecare caracter în parte. Ea trebuie să depăşească conceptul de modă şi să promoveze ideea de stil personal și siguranță de sine.

În cele ce urmează vă vom povesti despre tot ceea ce înseamnă un costum bărbătesc bespoke:

– alegerea materialelor

– primele măsurători

– ultima probă

– bucuria purtării unui costum croit la comand

Ce înseamnă costumul la comandă Bespoke?

costume barbati

Costumul bespoke reprezinta topul creării unui articol de îmbrăcăminte. Este cel mai dificil, dar şi cel mai complex proces, însă produsul finit face să merite fiecare clipă. Simon Crompton, o autoritate mondială a stilului masculin spune că un costum trebuie să fie “vorbit în persoană” – BEspoke – 

Un astfel de articol vestimentar are o infinitate de opţiuni, de la stofă până la alegerea buzunarelor aplicate. Consilierea unuia dintre croitori te va ajuta să înţelegi ce este important pentru tine atunci când îţi alegi un costum.

Bespoke înseamnă şi minuţiozitatea cu care este asamblat un costum, totul fiind un proces realizat manual. Toate acestea pentru a pune în evidenţă formele fiecărui client în parte. Un costum bespoke poate suferi ajustări pe tot parcursul vieţii, căci garanţia costumului este pe viaţă. Clientul are posibilitatea să se întoarcă în croitoria unde costumul a fost realizat pentru a-I modifica. Acolo trebuie sa existe tot istoricul costumului.

Este foarte important să cunoaştem toate modalităţile de creare, pentru a-i aprecia valoarea cu atât mai mult.

Ce înseamnă costumul la comandă MADE TO MEASURE?

costume barbati

Personalizarea completă şi grija pentru fiecare element vizual. Calitatea extraordinară a materialelor si consultanţa specializată. Sunt doar câteva caracteristici de bază ale conceptului Made to Measure.

Made to Measure înseamnă alegerea materialelor şi luarea măsurilor într-un mod neinvaziv. Folosind şabloane şi ajustări în funcţie de preferinţele clientului, costumul sau cămaşa trebuie să fie adaptate măsurilor şi conformaţiei acestuia.

Ce trebuie să cunoști atunci când cumperi un costum de bărbați la comandă?

Poate una dintre cele mai reprezentative momente în procesul de creare al unui costum la comanda, este chiar prima vizită. Aici te îngrijeşti cu alegerea stofei din care costumul va fi realizat. Totodata vei porta un dialog cu maeştrii croitori pentru a stabili ce fel de costum îţi este necesar. Datorita industriei fashion, de multe ori clienţii sosesc într-o croitorie bespoke cu idei preconcepute, de multe ori fiind greşite. Consilierea converteşte informaţii despre perioada din zi si evenimentul unde urmează să participe in ţinuta care urmează a fi purtată. Aici intervine consilierea, unde un croitor care îşi respectă meseria va căuta mereu să aducă cele mai bune soluţii pentru tine.

După ce măsurătorile sunt notate, cifrele rămân într-un registru propriu al croitoriei, precum un istoric al clientului. Atunci cand te vei întoarce, informaţiile privind formele clientului vor fi deja notate, iar maeştrii croitori vor şti diferenţele. Pot exista până la trei probe, înainte ca produsul să poată fi considerat finalizat. Fiecare probă reprezinta ajustări şi detalii care îmbunătăţesc calitatea experienței clientului la purtarea costumului.

Cum alegi materialul potrivit?

costume barbati

Materialul unui costum la comandă se alege în funcție de scopul acestuia și de anotimpul căruia îi este destinat. Dacă un costum business se poarta in anotimpurile calde, stofa trebuie să fie elegantă, subțire dar în același timp și rezistentă. Deoarece ținuta va fi destinată unei purtări de lungă durată, tipul de material poate fi simplu sau cu diferite modele discrete (linii verticale, caro-uri, etc.)

Dacă este un costum casual, materialele trebuie să fie și mai rezistente, deoarece aceste costume sunt purtate, în general, în afara orelor de lucru și există riscul expunerii acestora la condiții mai vitrege. Materialele costumelor casual sunt subțiri pentru costumele de vară sau ceva mai groase pentru cele de toamnă/iarnă. Stofa ofera posibilitatea utilizării unor detalii de model mult mai vizibile.

Se recomandă ca materialul să fie ales alături de cei care urmează să croiască costumul, deoarece ei vă pot sfătui în funcţie de nevoia dumneavoastră, cât de fin ori cât de gros să fie materialul. ZEMVE beneficiază de aproape 5000 de modele de stofe. Aici regăsim branduri cu sonoritate precum Loro Piana, Scabal, Drago, Cerruti, Holland & Sherry, Drapers și multe altele.,

Cum alegi culoarea costumului?

Culoarea costumului ţine de stilul fiecărui client, iar pentru că vorbim despre un costum la comandă, personalitatea clientului trebuie evidenţiată în cele mai mici detalii. Culoarea depinde în aceeaşi măsură de circumstanţele în care va fi purtat. Fie la birou, ori la un eveniment de seară, toate acestea sunt particularităţi de neocolit pentru maeştrii croitori.

Culorile recomandate pentru costumele de business sunt gri sau albastru și nuanțele asociate acestora.

Culorile în cazul unui costum de tweed sau casual trebuie să fie culori de pământ, anume gri, maro, kaki sau o combinație a acestora daca materialul este multi color.

Costumele de ceremonie sau pentru evenimente speciale sunt în general negre, albe.sau de culori foarte inchise.

Cum alegi pantofii?

costume barbati

Pantofii sunt un element extrem de important, pe care îi alegem în funcţie de eveniment. Dacă vorbim despre un eveniment Black Tie, Cocktail Party, trebuie adoptat un Oxford cap toe, Oxford one piece ori fie un Oxford simplu. Acest model nu doar inspiră eleganţă, dar intră perfect în completarea unui costum de seară.

Pentru un eveniment de zi, Morning Suit, se recomandă tot modelul Oxford, doar că beneficiem de opţiunea culorilor: maro, vişiniu, gri. Atunci când ne referim la un eveniment casual de zi, putem opta pentru un Derby, ori Loafers, iar culoarea va depinde de partea superioară a costumului. Ţinuta Office recomandă purtarea unei perechi Oxford, doar culoarea să respecte nuanţele inchise

Ce accesorii alegi la costum?

costume barbati

Accesoriile pentru un costum la comandă pot fi nenumărate articole vestimentare, de la binecunoscuta cravată, la papion, ori eşarfă, posibilităţile sunt infinite în culori şi forme. Un detaliu de seamă însă, este de exemplu în cadrul unui eveniment Black Tie, purtarea papionului (self tie) de culoare neagră la o camasa cu guler clasic, iar în cazul ţinutei White Tie, papionul alb la o cămaşă cu guler randunica.

Cămașa reprezintă poate accesoriul cel mai important pentru un costum croit la comandă. Ținutele formale sau de ceremonie sunt cel mai adesea însoțite de cămăși cu butoniere ce necesită butoni, aceste accesorii elegante ale unei ținute masculine deosebite.

În funcție de specificul evenimentului dar mai ales de tipul ținutei, la pantaloni se poate purta curea sau bretele. Nu există o limitare legată de purtarea curelei sau a bretelelor, acestea fiind prezente atât în ținutele de busines sau casual cât și în ținutele dedicate unor evenimente speciale. Este important, însă, de reținut faptul că cele două accesorii (cureaua și bretele) nu se poartă niciodată împreună, indiferent de stilul pantalonului.

Tipuri de costume la comandă și când le folosești

Costumul Business

Costumul business excelează prin culorile închise, sobre, dar care pun un accent deosebit pe masculinitate și încrederea de sine. Atunci când caută costume pentru bărbați, oamenii de afaceri caută de fapt costume la comandă pentru că doresc să își exprime propriul stil și nu neapărat să se încadreze într-o modă anume.

Costumul de Ceremonie

Costumul de ceremonie (în special cel de nuntă) de tip bespoke celebrează momentul atât de important în viaţa oricărui client, este cu totul diferit faţă de orice alt costum. Tinuta de mire trebuie să te aducă mereu în centrul atenţiei, iar materialul să îţi ofere mobilitate pentru a putea încheia cu zâmbetul pe buze cea mai importantă zi din viaţa ta.

Costumul Formal

Ținuta formală trebuie să evoce personalitatea clientului în contextul unui eveniment deosebit iar cel îmbrăcat într-un astfel de costum bărbatesc poate să aspire către prezența socială a unui adevărat gentleman indiferent de poziţia sa. Ținuta formală este o ţinută elegantă care nu permite multe artificii, dar punctează prin prezenţă şi atitudine.

Costumul Casual

Costumul casual este poate cel mai popular dintre costumele bărbătești şi asta deoarece vine într-o stofă vaporoasă care oferă atât mobilitate cât şi lejeritate clientului, iar în cazul costumelor bespoke acest lucru se întâmplă fără a se face rabat de la calitate. Un amestec de lână şi mohair reprezintă o alegere excelentă pentru un sacou, având un material subţire, aproape transparent.

Întrebări

In cazul in care programul nu vă permite deplasarea, vi se poate aduce toată experiența ZEMVE la domiciliu, fie că vorbim de consiliere, alegerea țesăturii, sau chiar de probe si predarea finală.

Costum Made to Measure – De la 550 EUR

Costum Bespoke – De la 1200 EUR

Cămașă – De la 110 EUR

Pantofi – 170 EUR & 250 EUR

Prețurile variază în funcție de materialul ales

După finalizarea consilierii, clientul va achita un avans 70% din valoarea costumului. Acest lucru ne permite ca noi să plătim in avans stofa și furniturile costumului care urmează a fi creat

  1.  Livrarea produsului la comandă se face în 5-6 săptămâni de la dată comenzii.

Noi nu specificăm un numar minim de probe, deoarece nu vom permite unui costum să fie livrat decat dacă sunteți complet multumit de el. Cu toate acestea, media noastră este 1-2 probe intermediare.

Vom stabili de comun acord o intalnire, unde vom stabili toate detaliile costumului și vi se vor lua toate masurile corporale. Apoi va incepe procesul de execuție al costumului, unde ne vom intalni la 1-2 probe, pentru a ajunge impreună la rezultatul dorit.

In showroom-ul nostru veti găsi diferite modele de costume și cataloage, de asemenea avand atelierul propriu, mereu vor fi costume pe care le puteți vedea in toate stagiile de lucru.

– La costumele ZEMVE, există rezerve de cusătura necesare modificarilor de circa 6-7 kg 

– In cazul pierderii in greutate se poate face orice modificare, numai după ce notificăm clientul despre faptul că anumite detalii ii vor schimba simetria costumului.

La ZEMVE nu se pierde nicio informație. După executarea fiecarei piese vestimentare se execută un sablon cu dimensiunile dumneavoastră pentru a putea fi folosit la comenzile viitoare.

Pentru a putea oferi cele mai bune servicii, ne trebuie suficient timp alocat consilierii, iar noi recomandăm intotdeauna o programare in prealabil.

După ce ați efectuat proba finală stablită de croitorii nostri, nu mai este nevoie să reveniți pentru a ridica costumul. Noi il vom expedia către dumneavoastra la orice locatie.

 

Programul de lucru se poate observa la rubrica Contact, insă dacă nu este posibilă incadrarea in acest interval orar se poate face o programare după programul de lucru.

  1. Pentru ajutor sau asistența suplimentară cu privire la orice aspect legat costumele bespoke, vă rugam să apelati la specialistii ZEMVE la numarul de telefon +40 736 339 040

Sau ne puteti formula un mail la adresa de [email protected]

Ai nevoie de consultanță?

Solicitați o întrevedere gratuită cu consultanții ZEMVE și obtineți o estimare a prețului.

Copyright © 2020 ZEMVE- All Rights Reserved

Program:
Luni – Vineri 11am – 7pm. Sâmbătă cu programare în prealabil

 

Telefon: 0736 339 040
Email: [email protected]

Address: București, Str. Roma, Nr. 62, Sector 1