Ce inseamna costumul la comanda Bespoke?

ZEMVE

Costumul Bespoke

Bespoke inseamna si minutiozitatea cu care este asamblat un costum la comanda, totul fiind un proces realizat manual pentru a pune in evidenta formele fiecarui client in parte. Un costum bespoke poate suferi ajustari pe tot parcursul vietii, caci garantia costumului bespoke este pe viata, clientul avand posibilitatea sa se intoarca in croitoria unde costumul la comanda a fost realizat si unde tiparul sau exista intr-un registru, pentru a-I modifica. Dar este foarte important sa cunoastem toate modalitatile de creare a unui costum bespoke, pentru a-i aprecia valoarea cu atat mai mult.

1 Alegerea costumului bespoke

Poate una dintre cele mai reprezentative momente in procesul de creare al unui costum bespoke, este chiar prima vizita, cand se alege stofa din care costumul bespoke va fi realizat si de asemenea, porti un dialog cu consilierii ZEMVE pentru a construi garderoba ideala tiei. De multe ori clientii sosesc intr-o croitorie bespoke cu idei preconcepute. Aici intervine consilierea, iar consilierii nostri experimentati vor cauta mereu sa aduca cele mai bune solutii pentru tine si garderoba ta.

2 Taierea materialului

Dupa ce este ales materialul costumului bespoke cat si stilul preferat, vi se vor lua masurile de catre consilierul ZEMVE. Cu ajutorul acestor masuri, tiparul de baza este construit si taiat conform masurilor luate.

3 Aranjarea tiparului

Odata ce tiparul este creat, acesta se aseaza pe materialul ales pentru costumul bespoke si se taie conform tiparului, lasand loc pentru “rezerve”. Aceste “rezerve” permit adaptarea ulterioara a costumului bespoke, lunad in considerare eventuale modificari corporale. In constructia costumului la comanda bespoke, noi adaugam furnituri calitative (canvas de in, canepa si lana) pentru a oferi forma finala perfecta a costumului.

4. Asamblarea

Apoi, piesa vestimentara este preluata de unul dintre croitorii nostri experimentati si este pregatita intr-o forma intermediara pentru a fi probata pe client. Asamblarea se face in functie de stilul discutat cu consilierul ZEMVE (slim, regular, clasic).

5. Prima proba – insailarea

Croitorul dupa ce asambleaza piesele costumului bespoke, ataseaza manual furniturile (canvas-ul, parul de cal, vatelina etc). Costumul bespoke este apoi pregatit pentru prima proba a clientului, intr-o forma intermediara, fiind doar insailat. Piesele sunt asamblate temporar cu o ata specifica acestor probe (de aici vine expresia “cusut cu ata alba”).

6. Marcarea eventualelor alteratii

Dupa prima proba, pe costumul bespoke se marcheaza cu creta eventualele alteratii aduse tiparului. Apoi toate piesele sunt dezasamblate si apoi se modifica tiparul prin taiere, ajustand-ul cu alteratiile aparute

7. Proba doi

La proba doi, alteratiiile de postura sunt deja facute pentru costumul bespoke. se fac alte mici alteratiii de finete. In aceasta proba se poate testa de catre client fitting-ul si comportamentul la purtare atat a sacoului cat si a pantalonilor.

8. Butonierele si calcatul

Dupa efectuarea ultimelor alteratii, costumul este finisat manual de catre croitorii nostri. In acest moment, se executa ultimele elemente: adaugarea butonierelor si calcatul. Calcatul este un proces foarte important in executia costumului bespoke. Acest proces este facut de un croitor ZEMVE specializat in calcarea finala.

9. Costumul bespoke final

Costumul bespoke ZEMVE este gata pentru proba finala. Vei fi sfatuit cum trebuie intretinut costumul bespoke Zemve (cum se curata, calca, eventuale reparatii). Acest costum si materialul din care a fost facut este catalogat in arhivele ZEMVE pentru eventuale erparatii aduse asupra sa.

De asemenea, inregistrarea tiparului final al clientului, permite ca comenzile ulterioare sa implice un proces mult mai scurt de executie, daca se prefera acelasi stil de purtare.